Triggerpointmassage

Herken je één van deze klachten: hoofdpijn, sportblessures, schouderklachten, kuitkramp, carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog en RSI?

Dit zijn de meest voorkomende voorbeelden uit mijn praktijk. Triggerpoints spelen hier vaak een rol bij.

Triggerpoints zijn de (meestal) pijnlijke knopen of strengen die je voelt in je spieren. Een bundeltje spiervezels dat zich niet ontspant, maar steeds strak aangespannen blijft. Het zijn lokale spierverkrampingen, die verhinderen dat een spier goed kan functioneren. Dit zorgt weer voor een slechte doorbloeding, waardoor afvalstoffen zich ophopen.

Ze kunnen ontstaan door verkeerde lichaamshouding, verkeerde voedingsgewoonte, overbelasting, stress of lichamelijk letsel door valpartijen of ongelukken e.d. Druk je op de spierknoop dan geeft dit pijn, deze pijn kan uitstralen naar een heel ander nabij gelegen gebied. Het niet functioneren van één spier kan tot overbelasting leiden in andere spieren die deel uit maken van dezelfde spiergroep. Met als gevolg een scala van andere, nieuwe klachten.

Triggerpoint massage kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren. Pijn die wordt veroorzaakt door zogenaamde ‘triggerpoints’ hebben vaak een uitstralingsgebied elders in het lichaam. De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen verdwijnen.Afspraak maken

Tijdens het hardlopen kreeg ik last van mijn kuit. Het was te pijnlijk om door te lopen. Ik heb een tijd gedacht dat ik het hardlopen moest opgeven. Maar nadat Anita mijn kuit had behandeld met triggerpoint massage loop ik weer heerlijk mijn wekelijkse rondjes.