Allergieen

Hooikoorts, eczeem, jeukende ogen of een loopneus op vaste tijden van het jaar? Kinesiologie zoekt naar het ontstaan van de allergie en lost de stress van dat moment op. Hierdoor reageert het lichaam niet meer onnodig heftig op een bepaalde stof.Afspraak maken

Wat is een allergie?

Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich helemaal niet schadelijk zijn, zoals stuifmeelkorrels, pollen of voedselbestanddelen. Allergische reacties ontstaan vaak door het inademen of, opeten van stoffen, of wanneer de huid ermee in contact komt. Het immuunsysteem probeert deze allergenen onschadelijk te maken met een soms ‘overdreven’ reactie. De klachten zijn onder andere schilferige huid, tranende ogen, jeuk, benauwdheid of diarree.

De klachten die een allergie veroorzaakt, kan mensen verregaand beperken in het dagelijkse sociale leven. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Kinesiologie tegen allergie

Een behandeling vanuit de kinesiologie maakt gebruik van testbuisjes (ampullen) in plaats van zalfjes, pillen of naalden. Als je zelf weet op welke voeding je reageert, neem je dit mee. Spiertesten laten zien hoe het lichaam reageert op verschillende stoffen.

Balans- en ademhalingstechnieken, visualisaties en massage geven het lichaam een reset. Het leert het lichaam om normaal te reageren op datgene wat als verstoring wordt gezien. Het immuunsysteem gaat weer werken zoals het hoort te werken en je versterkt en versnelt het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Allergiebehandelingen nemen meestal meerdere consulten in beslag.Afspraak maken

Al na de eerste allergiebehandeling had ik veel meer energie. Ik heb weer zin om dingen te doen.