Kinesiologie

Last van pijn of andere lichamelijke klachten?
Een vervelende allergie?
Slaap je slecht, heb je veel stress of zit je ‘gewoon’ niet lekker in je vel?
Al van alles geprobeerd en niets helpt?
Artsen bezocht en kunnen ze niets vinden?

Ontdek en ervaar wat kinesiologie voor jou kan doen.

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een natuurgeneeskundige methode die de balans in het lichaam en de emotie herstelt. Het betekent letterlijk ‘De leer van de beweging’. Bij Kinesiologie wordt gebruikt gemaakt van meridianen: energiebanen in het lichaam. Als een meridiaan niet meer voldoende werkt, heeft dit zijn weerslag op je lichaam. Het gebruik van meridianen heeft zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde.

Ik had al jaren last van een blessure aan mijn schouder. Zelfs een bezoek aan een speciale schouderkliniek gaf geen verbetering. Bij Anita ben ik uiteindelijk van mijn klachten afgekomen.

Spiertest

In de Kinesiologie staan spiertesten centraal. Wanneer een situatie, gebeurtenis of bijvoorbeeld voeding te veel energie kost, zal het lichaam reageren; het geeft feedback. Elke spier is verbonden met een meridiaan (energiebaan) en elke meridiaan is weer verbonden met een orgaan of klier.

Kinesiologie pakt oorzaak aan

Via de spiertest laat jouw lichaam weten wat het nodig heeft om de balans te herstellen en bepaalt het daarmee de meest optimale correctiemethode. De kinesiologie spoort ook de achterliggende oorzaken van de klachten op en pakt ze aan.

Oorzaken van klachten kunnen zowel fysiek, emotioneel als chemisch zijn. De behandeling richt zich op het weer in balans brengen van lichaam en geest. De verschillende mogelijkheden om het evenwicht weer terug te brengen, maken gebruik van praktische technieken uit de chiropractie, acupunctuur en voedingsleer. Door de gevonden verstoringen te bespreken, krijgt je meer inzicht in oorzaak en gevolg van je klachten.Afspraak maken

Voor wie?

Kinesiologie is er voor iedereen die open staat voor het hoe en waarom van de klachten, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je in balans bent, voel je je beter en energieker, ook als je medisch gezien (nog) ziek bent.

Curatief en preventief

Kinesiologie kan zowel curatief, bij een onbalans, als preventief, als een APK voor je lichaam, ter voorkoming van allerlei lichamelijke en geestelijke klachten, worden ingezet. Stel jezelf open en laat je verrassen. Soms is er meer mogelijk dan je met je hoofd kunt begrijpen. Na een eerste consult sta je versteld van wat je eigen lijf je kan vertellen.

Tijdsduur Kinesiologie behandeling

De meeste klachten zijn na 3 tot 5 behandelingen met een interval van 2 à 3 weken, verholpen. Sommige klachten vragen meer tijd en aandacht. Een kinesiologiesessie is een aanvulling op de reguliere geneeswijzen. Ik stel geen diagnose en test geen medicijnen. Raadpleeg bij klachten altijd eerst je huisarts of specialist. Afspraak maken

Ik ben met mijn overgangsklachten bij Anita geweest. Ik had erg veel last van opvliegers en zat niet lekker in mijn vel. Na een paar behandelingen waren mijn opvliegers weg en zat ik weer goed in mijn vel. En ik weet wat ik nodig heb om goed te functioneren.