Epstein-Barr virus (EBV)

by benancy

Ben je vaak moe, heb je last van pijnlijke spieren en gewrichten, een mist in je hoofd? Heb je problemen met slapen of met je spijsvertering? Heb je last van premenstruele of overgangsproblemen?

Of heb je een diagnose Pfeiffer, ziekte van Lyme, Candida, hypoglykemie, Reumatoïde Artritis, diabetes type II, ziekte van Crohn, Multipele Sclerose, Fibromyalgie, hypothyreoïdie of ziekte van Hashimoto gekregen?

De dader

Er zit een dader achter al deze malaise, die heet: Epstein-Barr virus. Hieronder lees je wat ik uit een boek en door mijn update voeding over het virus heb ontdekt. Je kunt je van dit alles verlossen, wist je dat? 

Anthony William

Een aantal jaar geleden las ik het boek van Anthony William, Medical Medium.

Hij beschrijft in zijn boek dat veel chronische en onverklaarbare ziekten zijn gelinkt aan het Epstein-Barr virus. Het virus teistert vooral vrouwen op talloze manieren.

In Amerika is 68% van de bevolking besmet met EBV , wat bij sommigen onopgemerkt voorbij kan gaan in de zin van onschuldig griep virus en bij anderen, met een veel agressievere vorm van EBV, kan leiden tot gigantisch veel ziektebeelden: Ziekte van Pfeiffer, Herpes, Schildklierproblemen, Orgaanstoornissen van lever en milt met bijbehorende klachten, neurologische aandoeningen (van MS tot pijnen/jeuk), spier- en gewrichtsproblemen (tot reuma en fibromyalgie), gewichtstoename, moeheid (tot CVS, Burn out), slaapproblemen.

Het EBV doorloopt 4 stadiums:

Het 1e stadium zit het virus in het bloed en slaat het toe bij stress of grote hormonale veranderingen. In het 2e stadium openbaart het virus zich als ziekte van pfeiffer met vermoeidheid. Daarna trekt het zich weer terug in het lichaam en is het niet meer aantoonbaar in het bloed.

In het 3e stadium nestelt het virus zich in de lever en/of milt. Deze organen zijn verantwoordelijk voor het immuunsysteem. Bij stress of hormonale schommeling zal het virus de schildklier aanvallen.Dit kan leiden tot klachten als vermoeidheid, gewichtstoename, wattig en wazig gevoel in het hoofd, broze nagels, slapeloosheid.

In het 4e stadium zal het virus het zenuwstelsel aanvallen.Dit kan leiden tot pijnlijke spieren en gewrichten, spierknopen, tintelingen of doofgevoel in handen en voeten, voortdurende vermoeidheid. Ziektes zoals tinnitus, fibromyalgie, reumatische artritis, MS en chronisch vermoeidheid syndroon kunnen dan ontstaan.

Het Epstein-Barr virus verwijderen

Het goede nieuws is dat je kunt genezen door zorgvuldig volgen van een aantal stappen zegt Anthony William. Tijdens de update voor voeding zijn we dieper in gegaan op deze stappen. Via spiertesten en het volgen van protocollen kan ik voor je uittesten welke stappen jij moet maken om het Eppstein-Barr virus te kunnen verslaan.

 

You may also like